Light

A sas hátán utazó varjú a net legújabb állatsztárja

A meglepő jelenetről készült fényképre nézve sokan kamut kiáltanának, pedig az tényleg megtörtént.

A harkály hátán „utazó” menyét és az aligátoron „szörföző” mosómedve után egy újabb „állatháton stoppoló állat” őrjítette meg a közösségi oldalakon az internetezőket. Most egy sas, egészen pontosan az Egyesült Államok egyik jelképének számító fehérfejű rétisas hátán lovagló varjúról készült kép kezdett el futótűzként terjedni.

 Fotó: Phoo Chan

A fényképeket még tavaly májusban készítette egy kaliforniai természetfotós, Phoo Chan, a Washington állambeli Seabacknél. Elmondása szerint a varjú mindössze csak pár pillanatra pihent meg a sas hátán, mielőtt tovaszállt volna.

 Fotó: Phoo Chan

Bár a jelenet teljesen megdöbbentette az embereket, Kevin McGowan biológus a National Geographicnak nyilatkozva kijelentette, valójában nem is olyan meglepő az eset. A varjak viselkedésére specializálódott férfi elmondta: a varjak rendszeresen zaklatják a területükre berepülő, náluk nagyobb ragadozó madarakat, és a sasok hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a kisebb madarak piszkálják és heccelik őket. Szerinte a sas azért sem foglalkozott a hátára leszálló varjúval, mert az a csőrével nem kezdte el csipkedni, így nem volt méltó a figyelmére.

 Fotó: Phoo Chan

McGowen kijelentését, hogy az eset „nem különösebben meglepő”, alátámasztja, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy egy ilyen jelenetet sikerült lencsevégre kapni. 2012-ben a Cater News fotósa, Hyeongchol Kim Dél-Koreában készített hasonló fényképeket. 

Phoo Chan többi fényképét az 500px és a Flickr oldalán tudja megnézni. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik