Light

Tudja milyen egy bevándorlásbarát sörautomata?

multikulti-sorautomata(960x640).jpg (Array)
multikulti-sorautomata(960x640).jpg (Array)

Fantasztikus! Hat, különböző nyelven kell beszélni hozzá, hogy ingyen sört adjon.

„I am a Canadian (kanadai vagyok)” – hat, különböző nyelven kell ezt elmondani egy piros sörhűtőnek ezt a mondatot, hogy kinyissa az ajtaját, és ingyen sörrel ajándékozza meg azokat, akik összefogtak a kinyitásáért.

A Global Beer Fridge névre keresztelt hűtőt, a magyar Borsodit is tulajdonló Molson Coors sörgyár rendelte meg, Kanada július elsejei születésnapjára. Az „I am a Canadian” régóta a cél szlogenje, reklámjaikban előszeretettel alapoznak a nemzeti büszkeségre, mindig értékként kiemelve az észak-amerikai állam multikulturalizmusát. A Molson reklámjai alapján készültek a Soproni nemzeti büszkeségre alapozó hirdetései is.

A hűtős kampányt a Thinking Box, digitális produkciós stúdió, és a Google rakta össze. Utóbbi oldotta meg az azonnali fordítást, élőbeszéd alapján, ami akkor sem kis feladat, ha csak egyetlen mondatot kell felismernie. A gép egyébként negyven nyelvet ismer fel, a Kanada hivatalos nyelveitől, az angoltól, és a franciától kezdve, hindiig, vagy a mandarinig – írja az Engadget.

 És itt egy videó arról is, hogyan született meg a bevándorlásbarát ingyensör-automata. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik