Light

Hamis pornóképpel alázták meg Som-Balogh Edinát, mégis ő fizet a bíróságnak

A Barátok Közt egykori sztárjának jogaival még évekkel ezelőtt éltek vissza egy pornómagazinban, de hiába ítélték meg neki a milliós kártérítést, mégis ő húzta a rövidebbet.

Néhány évvel ezelőtt egy pornóújság melléklete címlapján hozott le egy fotót, melyen az aktusban szereplő hölgy arcát Som-Balogh Edináéra cserélték. A színésznő perelt a megalázó és jogsértő helyzet miatt, és meg is ítélték neki a többmilliós kártérítést. A lap szerkesztője, Lévai Adrienn, akinek a neve több escortozással kapcsolatos pletykában is felmerült már, fellebbezett, másodfokon pedig helyt adtak neki.

“A kiadó, a Lea-Sec Kft. és a hamisított pornóképet tartalmazó újság szerkesztője ellen indult eljárás, és első fokon 5-5 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a bíróság az ügyfelem részére. A szerkesztő, Lévai Adrienn fellebbezett, a másodfokú bíróság helyt adott neki, azaz a jogerős ítélet vele szemben elutasította ügyfelem kérelmét. A nevével fémjelzett cikk ugyanis, mint állította az alperes, a magazinba betűzött egyik mellékletben jelent meg, így a bíróság szerint a felelősség a főlap szerkesztőjét nem terheli. A cég mindenesetre kényszertörlés alatt van, és azóta sem fizették ki ügyfelem részére a jogerősen megítélt ötmilliós sérelmi díjat, valamint a háromszázezer forintot meghaladó perköltséget” – mondta a Borsnak dr. Kovatsits László, Edina ügyvédje.

A második gyermekét tervező szőke sztár most a legfelsőbb bírói testülethez, a Kúriához fordult, és bízik abban, hogy végre igazságos ítélet születik. Jelen állás szerint ugyanis, még a perköltséget is neki kell kifizetnie, annak ellenére, hogy ő a sértett fél.

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik