Light

Ragyogóan indul a hét, hogy utána minden elromoljon

Halász Judit (Array)
Halász Judit (Array)

Ma még csak-csak, hétfőn sok napsütés, kedden zivatar, viharos szél, és szerdán, jaj... azért tessék kattintani. Halász Jutka, segíts!

Dzsekiket elő!

Vasárnap több órás napsütés lesz gomolyfelhőkkel, főleg keleten zápor, zivatar is nehezíti amúgy sem egyszerű életünket. Kezdetben többfelé megerősödik, majd lanyhul az északnyugati szél; 22 fok körül alakul a csúcshőmérséklet a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztet, hogy napközben az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti felén várható zivatar. (Mi is az a zivatar? “Rövid ideig tartó intenzív csapadék.”) Néhol kisebb méretű jég koppanhat védtelen koponyánkon, motorháztetőnkön, miközben 60 kiométer per órát meghaladó szél üthet rajtunk eső közben, veszélyjelzés azonban nincs érvényben.

Hétfőn, a szakemberek szerint, ragyogó napsütés lesz gomolyfelhőkkel. (Vagyis nem is olyan ragyogó.) Csak elszórtan számíthatunk záporra, s 24 fok köré melegszik a levegő.

Kedden aztán napközben északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Néhol kiadós mennyiségű csapadék lesz. Délutántól egyre többfelé megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél. Hidegfront érkezik.

Szerdán délelőtt még borongós, szeles idő várható, keleten csapadékkal, ám később csökken a felhőzet, lankad a szél; 20-25 fok közötti értékeket mérhetünk.

Dudoljuk együtt Halász Jutkával, meg persze Szabó Lőrinccel: “Szél hozott, szél visz el… csak szeretőm megmaradjon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik