Light

Az elefántok rá vannak kattanva a komolyzenére – videó

Ennyire értő és lelkes közönségre vágyik minden muzsikus.

Kérdések, amiken egy átlagember viszonylag ritkán szokott agyalni: 1.) hogyan reagál az elefánt a komolyzenére?

Brugelette (Hainaut tartomány, Vallónia, Belgium) állatkertjében kipróbálták. A parkban hamarosan különleges esteket rendeznek, többek közt klasszikus zenei hangversenyekkel; így a muzsikusok egy része már a helyszínen készül. Az viszont mégsem járja, hogy közönség nélkül próbáljanak, így a zenekar két hegedűse úgy döntött, hogy az elefántoknak szolgáltat kulturális élményt.

Présents dans notre Jardin pour préparer les futures Nuits magiques (du 18 au 20 juin à Pairi Daiza), les violonistes de l’ORCW ont entrepris de jouer, avec une inifinie douceur, quelques morceaux de musique classique au plus près de nos éléphantes (tout en respectant les règles de sécurité au vu de la masse de nos chéries). Accompagnement des musiciens avec leur trompe, écoute très attentive, barrissements d’émotion… Découvrez l’extraordinaire réaction de ces animaux si intelligents et sensibles face à la musique…—-Zowel de artiesten als… de dieren bereiden zich voor op onze Magische Nachten van volgende week. Rond sluitingstijd gisteren gaven enkele violisten een prachtig stukje klassieke muziek ten beste voor onze olifanten (natuurlijk mits inachtname van de veiligheidsvoorschriften!). Bekijk hier de onwaarschijnlijke reactie van deze intelligente en gevoelige dieren…

Posted by Pairi Daiza on Saturday, June 13, 2015

A Pairi Daiza állatkert a Facebook-oldalán megosztotta az említett pillanatokat megörökítő videót, így több mint 200 ezren láthatták, ahogy az elefántok csápolnak (vezényelnek?) és romantikusan billegnek a klasszikusok hallatán. Az elefántok láthatóan még a harsonamuzsikát kedvelő marháknál is értőbb, odaadóbb közönséget alkotnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik