Light

Ezernyi méhcsípést élt túl

Mehek(210x140).jpg (Array)
Mehek(210x140).jpg (Array)

Csak a szerencsének köszönhető, hogy életben maradt, miután több tízezer méh támadt tá.

Legalább ötszáz, de az is lehet, hogy ezer méhcsípés ölt meg majdnem egy férfit az arizonai Kingman közelében – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett férfi a helyi rendőrség közlése szerint egy kertes ház hátsó részén dolgozott, amikor több tízezer méh támadt rá, miután megzavarta a fészküket. A férfit kritikus állapotban szállították kórházba, ahol jelenleg stabil állapotban fekszik.

A méhek rátámadtak még két járókelőre is, akik a férfi segítségére siettek, de őket nem szenvedtek olyan súlyos sérüléseket, hogy kórházba kelljen szállítani őket. Rajtuk kívül még a helyzet rendezésére kihívott méhészt is 23 csípés érte.

Az utóbbi hetekben több hasonló támadást is történt Arizonában, miután az államot ellepték az afrikanizált, más néven gyilkos méhek. Az európai és az afrikai méhek keresztezéséből pár évtizede Dél-Amerikában kitenyésztett méhek az agresszivitásukról váltak hírhedtté. Egy szakértő az AP amerikai hírügynökségnek elmondta: a gyilkos méheknek elég a legkisebb provokálás, hogy támadásba lendüljenek. „Utálnak mindenféle mozgást, zajt vagy rezgést. Mindent utálnak” – jelentette ki Reed Booth.

Az Arizonában élő gyilkos méhek ráadásuk az idén nyáron még a szokásosnál is erőszakosabban és vadabbul kezdtek el viselkedni. A mostani méhtámadás előtti héten egy 84 éves férfit a saját kertjében öltek meg gyilkos méhek, valamint három kutyával is végeztek. Az idős férfit a beszámolók szerint kétezer szúrás érte. Booth elmondása szerint ötszáz szúrás olyan veszélyes, mint egy csörgőkígyó marása.

A hatóságok egy tanácsot adtak azoknak, akik véletlenül megzavarják a gyilkos méhek fészkét: karjaikkal takarják be fejüket, majd rohanjanak el, keressenek menedéket és hívják a segélyhívó vonalat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik