Light

Hétfőn alábbhagy a kánikula – viharokra figyelmeztetnek

Hidegfront jön, de a hét második felére megint visszakúszik harminc fok közelébe a hőmérséklet.

Hétfőn napközben hidegfront éri el hazánkat északnyugat felől, a Dunántúlon és az északi megyékben megszűnik a kánikula, míg az Alföldön, főként annak a délkeleti részén még 25-26 fok körül alakul a középhőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgáat az MTI-vel.

Hétfőn déltől többfelé lehetnek záporok, néhol heves zivatarok. A legmagasabb nappali hőmérséklet még 25-32 fok közt alakul, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadtak a hőség miatt.

Ugyancsak másodfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre a várható heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyére, de viharokra, felhőszakadásra az egész országban készülni kell.

Kedden már csak 21-26 fok közt alakul a nappali hőmérséklet, de esőre, záporra csak elszórtan kell számítani. A szerda már naposabb lesz, 22-27 fokos hőmérsékleti maximumokkal, csütörtökön 28 fokig melegedhet az idő. A jövő hétvége az előrejelzés szerint többnyire napos lesz, 28 fokra lehet számítani a melegebb vidékeken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik