Light

Kiűzik az alkoholt a közterületekről Siófokon

Siófok (Array)
Siófok (Array)

„Az első lépés lehet ez afelé, hogy a Siófokra érkező bulituristák megtanulják: mindent azért itt sem lehet” – mondta a város polgármestere.

A Balaton-parti város képviselő-testülete úgy döntött, betiltják a közterületen való alkoholfogyasztást, erről a megyei online lap, a sonline ír. A szabályozás hatálya a nyári éjszakákon legfrekventáltabb területre, a szórakozó negyedre vonatkozik a lap szerint.

Kónyáné Zsarnovszky Judit, a Balaton-parti város jegyzője úgy fogalmazott, visszatérő panasz, hogy a fiatalok nem a vendéglátóhelyeken fogyasztják el az alkoholt, hanem megvásárolják az üzletekben, majd „üveggel a hónuk alatt vonulnak, később eldobálják, széttörik”.

Hozzátette: a döntés után már az is ráutaló magatartásnak számít, ha valakinél nem lezárt üveget látnak; a rendőrség és a városőrség is eljárhat vele szemben. Lengyel Róbert polgármester szerint ez a rendelet a buliturizmus kordában tartására is alkalmas lehet, kérni fogja a rendőrséget, hogy figyeljenek.

„Az első lépés lehet ez afelé, hogy a Siófokra érkező bulituristák megtanulják: mindent azért itt sem lehet” – fogalmazott a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik