Light

Az év honlapja: baromságokat ordítozó hegyek!

Mountains of Mouthness (Array)
Mountains of Mouthness (Array)

A Twitter legszemetebb félmondatait kiabálja két cuki hegy. Ne kérdezzék, mi értelme, csak dőljenek hátra és élvezzék.

Aki aktív Twitteren, esetleg követi a sztárokról és a népszerű témákról szóló nemzetközi diskurzust, az tudja: a száznegyven karakteres üzenetekről szóló mikroblogrendszer a világ talán legszörnyűbb webes szolgáltatása. Itt aztán tényleg nem fogja vissza senki az emberi aljasságot, butaságot és tudatlanságot; ha úgy vesszük, a történelem egyik legnagyobb felfedezése, hogy milyen irgalmatlan sok baromság fér egy félmondatnyi szövegbe.

Hogyan kezeljük az áldatlan állapotokat? Természetesen két animált, értelmetlen tweeteket ordibáló heggyel. A Mountain of Mouthness (ez egyébként utalás a Mountain of Madness című 1931-es Lovecraft-novellára – nem véletlenül) egy skandináv, a nevük alapján svéd csapat alkotása, és fantasztikusan jól működik: az idióta, de a fejlett beszédszintetizátornak hála meglepően meggyőző hangon kiabáló cuki hegyek még a legszemetebb tweetek élét is elveszik, a Twitteren egyébként szokásos rasszizmuson és szexizmuson is nehéz így kiakadni.

Kattintson, élvezkedjen, sőt: küldjön nekik tweetet (lehetőleg angolul) a #mountains, #mouthness hashtaggel vagy egyenesen a @MoMouthness profilnak. Lehet, hogy várni kell, a szolgáltatás elég népszerű, például a trollok körében. Csak ne kérdezzék, könyörgünk, hogy mi értelme az egésznek. Ez az internet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik