Light

Pucér emberek lepik el a kerteket

Ki ne szeretne anyaszült meztelenre vetkőzve locsolókannát vagy metszőollót ragadni!

Persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy mikor van Anyák napja, a Költészet napja, és még említhetnénk néhány jeles dátumot, de van itt egy legalább ennyire fontos világnap, amelyet méltatlanul kevesen ismernek: a Nemzetközi Pucér Kertészkedés Napja. 2005 óta ünnepeljük, mindig május első szombatján, ami idén másodikára esik.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás, de ennél sokkal érdekesebb, amit a pucér kertészkedés egyik híve mondott egyszer: „Amikor kint vagy, és enyhe szellő fúj, minden egyes szőrszálad érzi. Olyan erősen összefonódsz a természettel, ahogyan ruhában sosem tudnál.”

A pucér kertészkedést megvalósíthatjuk fiatalon és időskorban, kiskertben és teraszon (ügyelve arra, hogy kiskorúakat ne tegyünk ki a látványnak), egyedül és csoportosan; tetszőleges kerti eszközzel.

Végre egy akció, amely erőszakmentes, pártsemleges, természetközeli! Mindenkinek boldog és aktívan eltöltött világnapot kívánunk; vigyázzunk a rózsatövisekkel; és arra azért ügyeljünk, hogy a meztelenség ne legyen 100%-os: napszemüveget mindenképp vegyünk fel!


A kép forrása: wdng.org

Ajánlott videó

Olvasói sztorik