Light

Már a New York-i metróban is átélték a csodát

Miért ülünk csöndben, ha lehet bulizni és táncolni is?

Már mi is többször írtunk Peter Sharp sajátos mozgalmáról: az ausztrál fickó olyan helyzeteket igyekszik teremteni, amelyekben az emberek kommunikálhatnak vadidegenekkel, kifejezhetik érzéseiket. Sharp volt az, aki több alkalommal is hatalmas bulit szervezett metrószerelvényeken.

Az ausztrál példát (sőt Londonban is volt már hasonló) megirigyelték Amerikában, ráadásul egy olyan hihetetlen figura volt a New York-i ötletgazda, akiről szintén írtunk már – Meir Kalmanson, tudják, aki vírusvideót készített arról, ahogy vadidegen emberekkel pacsizik.

A brooklyni színész-rendező most megcsinálta a metrós bulit. Kalmanson szerint a New York-i földalattiba beszállni olyan, mintha egy hűtőszekrénybe ülne be az ember: az utasok csöndben csücsülnek egymás mellett, még az idegenek tekintetét is kerülik. Fura, hogy ott üldögél ennyi ember egy nagy teremben, és nem szólnak egymáshoz, pedig akár életre szóló barátságok is köttethetnének abból, hogy két idegen szóba elegyedik.

A videót látva kimondhatjuk: az embereket nem hagyta hidegen a kezdeményezés. Mi is szeretnénk így közlekedni reggelente. Legalább olykor-olykor. Légyszi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik