Light

Brutális vérbagoly terrorizál egy holland kisvárost

bagoly (bagoly)
bagoly (bagoly)

Többen szenvedtek fejsérüléseket a rájuk támadó madártól.

Az észak-hollandiai Purmerend városka lakóinak azt tanácsolták, tartsanak fejük fölé esernyőt, ha éjszaka kiteszik a lábukat hazulról, mert többen szenvedtek fejsérülést az elmúlt három hétben – bagolytámadás miatt. Egy vérszomjas bagoly több tucat embert karmolt meg, kedden egy kocogónak a fejét össze is kellett varrni, miután öt sebet ejtett rajta a madár.

Noha a baglyok rendszerint madarakkal és apró emlősökkel táplálkoznak, a holland „vérbagoly” a párosodási időszakban fellépő hormontúltengés miatt kattanhatott meg egy kicsit. Az eset különösen azért kellemetlen, mert a falu idősotthonának parkjában sétálgató lakók is ki vannak téve a támadásnak. Ők kalapokat, esernyőket kaptak, hogy védekezzenek, egy helyi bank pedig felajánlotta, hogy azzal segít, hogy solymászt küld az idősotthonhoz a bagoly ellen.

A helyi önkormányzat azt tanácsolta az embereknek, hogy ne próbálkozzanak maguktól a madár elfogásával, inkább próbálják magukat távol tartani tőle. Az állat súlya a 3 kilót, szárnyfesztávolsága az 1,8 métert is elérheti – írja az esetről hírt adó BBC.

Illusztráció – Wikimedia Commons

Ajánlott videó

Olvasói sztorik