Light

Rákot felfaló polip: már 6 millióan látták a videót

Szakértők nyilatkoztak a szárazföldön támadó fejlábú váratlan támadásáról.

Rákattantak a világ internetezői arra a videóra, amely a nyugat-ausztráliai Yallingupban készült, és egy héttel ezelőtt, február 18-án került fel a YouTube-ra. Közel hatmilliónál jár a nézettség, ami (nem kis) részben annak köszönhető, hogy a hírportálokon is megjelentek a képsorok, és az ügyes újságírók olyan címekkel látták el a cikkeket, amelyek tartalmazták a vérfagyasztó, a rémálom, a rettegjenek szavakat és ezek szinonimáit.

Először nézzük meg a videót, amelynek főszereplői: egy rák és egy polip (ez utóbbi nincs végig jelen a színen, de többet nem árulunk el), utána következzenek a részletek!

És most végre volt valakinek annyi esze, hogy megkérdezzen egy szakértőt: tényleg rettegnünk kell most, hogy a polipok már a szárazföldön is kényük-kedvük szerint bárkit egészben elfogyaszthatnak?

A qz.com – többek között – James Wood tengerbiológust faggatta, aki szerint a nyolckarúak továbbra sem jelentenek komoly veszélyt az emberiségre; ráadásul a szabadtéri vadászatuk sem különösebben extrém eset. A szakember elmondása szerint csupán azért különleges a film, mert a polipok többsége éjszaka étkezik, ezért viszonylag ritkán készül olyan videó, amelyen ilyen drámai pillanatokat sikerül megörökíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik