Light

Fingszagot vásárolhatunk a világ minden tájáról

A nagyszabású kezdeményezés célja a gázok begyűjtése, értékesítése és házhoz szállítása.

Amikor arról beszélünk, hogy ma már minden sz*rt meg lehet vásárolni az interneten, általában nem szó szerint értjük, bár volt ugyebár erre is precedens (amikor „bullshitet” rendeltek és kaptak is a vevők), és az alább bemutatandó projekt is egészen hasonló, még ha nem is kézzelfogható terméket kínál.

Egy Roy Stanton nevű fickó találta ki a bombaüzletet: szellentéseket gyűjt össze a világ legkülönbözőbb tájairól, és ezeket árulná az interneten.

Ha sikerül összeszednie az alaptőkét: a projekt nagyüzemi elindítására a közösségi pénzgyűjtést lehetővé tevő Kickstarteren kalapozik az ötletgazda. Tízezer dollár kellene, hogy valósággá válhasson a nagyszabású terv: a világ különböző tájairól származó pukik forgalmazása.

Így néz ki a modell: minden fiolában egy egyedi fing található, jelenleg ennek darabját 9 dollárért vásárolhatjuk meg. Ha azonban valaki nem aprózza el (direkt nem a gurigázik-hasonlatot írtuk), akkor akár 80 különböző szellentésmintára is szert tehet (természetesen 80 üvegcsében), potom 500 dolcsiért (135 ezer forint). Minden fiolára ráírják a származási helyet; és figyelmeztetik a vevőket, hogy a puki szaga és összetétele még régiókon belül is eltérő lehet, például az étkezési szokások sokszínűsége miatt. Nem túlzás, hogy a Föld minden szegletéből rendelhetünk: Szingapúrtól Kanadáig, a Bahamáktól Dél-Koreáig, Omántól Új-Zélandig rengeteg országból érkeztek eddig szagminták.

Szurkolunk Roynak, hogy beindulhasson a világméretű gázszállítás, bár egyelőre erre nem sok esélyt látunk: eddig (2015.02.24., 14:52) mindössze négyen támogatták a projektet, és a kitűzött 10.000 helyett mindössze 30 dollár gyűlt össze :( Sebaj, még van 11 nap!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik