Light

Ezekért a műsorokért érdemes bekapcsolni a tévét karácsonykor

karácsonyi tévénézés (karácsonyi tévénézés)
karácsonyi tévénézés (karácsonyi tévénézés)

Ha december 24-én éppen magányosak vagyunk (szívás), vagy már túl vagyunk a családi karácsonyozáson (szerencsére), degeszre zabáltuk magunkat halászlével és zserbóval (végre), akkor nagy rá az esély, hogy be fogjuk kapcsolni a televíziót. Íme néhány tévéműsor, amit esetleg érdemes lehet megtekinteni az ünnepek alatt.

December 24. 

M1 – 20:10: Napfivér, holdnővér            
Franco Zeffirelli mesterműve mára kikerülhetetlen filmtörténeti alkotás Assissi Szent Ferenc kalandos életéről. Erős film, amely nagyon hiteles korképet fest az 11. századi Olaszországról.

VIASAT 3 – 18:50: E.T. a földönkívüli
Vélhetően nincs már lassan olyan ember a földön, aki ne találkozott volna élete során legalább egyszer ezzel a barna kis gnómmal. Elliott és E.T. különös barátságának története a mai napig szívbemarkoló filmélmény bárkinek, aki látta valaha a filmet. 

TV2 – 18:45: Indiana Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói  
A TV2-nek támadt egy jó ötlete és három napon keresztül közel ugyanabban az időpontban le fogja vetíteni az Indiana Jones sorozatot! Ki ne vágyna egy jó kis kalandozásra rögtön karácsony estéjén?

Comedy Central – 20:15: Brian élete     
A Comedy Central ugyan csak egy filmmel száll be a karácsonyi nézőszám-maximalizáló versenybe, viszont a Monty Python egyik legerősebb darabjával! Brian élete – avagy a zsidó srác, akit összekevertek Jézussal. Boldogok a sajtkészítők!

RTL KLUB – 20:25: Reszkessetek betörők
Kolosi Péter két év után váratlanul akkora promóval robbantott, hogy nagy eséllyel az is meg fogja nézni a Reszkessetek betörőket (és az utána lévő összes részt) akinek egyébként elege van abból, hogy a magyar tévénézők annyira együgyűek, hogy tényleg évről évre látni akarják Kevint ahogy embereket kínoz.  

TV2 – 21:15: X-Men: Az elsők   
Nem éppen karácsonyi film, de mindenképp örvendetes, hogy a TV2 műsorra tűzte a franchise egyik legsikerültebb darabját. A fiatal X-professzor és csapata a világ ellen, a 70-es években! Mutánsok, elfogadás, szerelem – voltaképp minden megvan benne, ami a karácsonyhoz kell. Plusz egy kis kubai rakétaválság!

December 25.  

TV2 – 13:45: Csillagpor
Fontos film így érthető, hogy karácsony másnapjára tették a műsorszerkesztők. Igazi családi mozi, de nem az a fajta nyáladzás, amit ne lehetne elviselni, sőt! A fiatal kalandvágyó Tristan átlóg a faluját az ismeretlentől távol tartó Falon, ahol soha nem látott mesevilággal találkozik. No, meg egy földre hullt csillaggal, Yvaine-nel, akivel közösen kell menekülniük Lamia a boszorkány elől. KÖTELEZŐ!

M1 – 17:50: Télapu
Tim Allen talán ezzel a filmmel érte el, hogy soha senki ne vegye többé komolyan. Ha el tudjuk felejteni, hogy egy embernek a karrierjébe került a vicceskedő, pufókás télapóvá válás, akkor végülis egy könnyed délutáni limonádé film. Sajnos nagyjából 10 éves korig cuki, de azon felül maradandó agykárosodást okoz.

TV2 – 18:45: Indiana Jones és a Végzet Temploma         
A sorozat talán legerősebb darabja!

TV2 – 21:05: Die Hard 4.0 – Legrdrágább az életed         
Ki ne akarna lazulni Bruce Willis-szel, aki John McClane személyében immár kiöregedve, egy szuperszámítógépes rendszertől kell, hogy megvédje a világot. A véresatlétás hős nagyot zúz már megint (pólóban)!

DUNA – 21:05: Názáreti Mária
A Jézus édesanyjának történetét bemutató bibliai/történelmi film erős karakterdrámával operál.

December 26.

RTL KLUB – 16:10: Kung Fu Panda 2.
Bár nem olyan erős és mély, mint a sorozat első része, de a kung-fus panda még mindig cuki, a mellékszereplők pedig továbbra is viccesek. Szülőknek kiváló alvási program, gyerekeknek tökéletes kikapcsolódás egy jó bejgli-túladagolás után.

VIASAT 3 – 17:05: Scooby Doo 2 : Szörnyek póráz nélkül
Akik szerették a rajzfilmsorozatot, azok némi kétkedéssel fogadták a Scooby Doo első részét, bár jól jellemzi a sikerét, hogy lett második epizódja is.  A nagy nyomozócsapat még elképesztőbb kalamajkákba keveredik, mint eddig, ráadásul Scooby és Bozont előtt végre itt a nagy lehetőség: bebizonyíthatják, hogy ők is érnek annyit, mint nyomozó barátaik.

TV2 – 21:20: A beavatott
Ez a film annyira borzasztó, hogy már csak azért is érdemes megnézni! Remek szórakozás lehet azok számára, akiknek már elege van a „coming of age” filmekből. Megnézése erősen javallott, kiváló példa arra, hogy kell rosszul lemásolni Az éhezők viadalát.

VIASAT 3 – 21:00: Ha eljön Joe Black
Két nagy színész erős lélektani drámája a halál és a szerelem jegyben járásáról. Sokak számára néha szentimentalizmusba fordulhat ugyan a történet, viszont Brad Pitt és Anthony Hopkins játéka annyira lebilincselő, hogy a furcsa alaptörténet ellenére (A Halál beleszeret Hopkins lányába) simán a képernyőre tapad a szemünk.

VIASAT 3 – 00:20: Halálsoron
Frank Darabont és Stephen King közös mozijainak talán egyik legerősebb darabja. Egy börtönőr, Tom Hanks és egy halálraítélt rab különös barátságáról szól a történet, mely a természetfeletti elemeket sem nélkülözi. A 2012-ben elhunyt Michael Clarke Duncan egyik legjobb alakítása! Ez is KÖTELEZŐ!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik