Light

Korrupcióellenes tévéshowhoz gratulált Ferenc pápa

Az olasz Roberto Begnini műsorában a tízparancsolat alapján űzött gúnyt az olasz politikusok és üzletemberek korruptságából.

Az olasz közszolgálati Rai 1 televízió mutatta be a 62 éves Oscar-díjas filmes, Roberto Begnini kétrészes show-ját, amelynek mindkét része rendkívüli, tízmillió körüli nézettséget ért el a hatvanmilliós Olaszországban.

A műsor a bibliai parancsolatok alapján tartott tükröt az olasz közéletnek, a korrupciónak és a maffiabotránynak. Egyebek mellett az is elhangzott, hogy „Isten annyira szereti az olaszokat, hogy külön nekik létrehozott egy parancsolatot, de a Ne lopj! felszólítást csak a gyerekek képesek felfogni”.

 AFP / Tiziana Fabi

Ferenc pápa kedden a műsor után felhívta Begninit és személyesen gratulált neki. A katolikus egyház más vezetői is méltatták a műsort. Rino Fisichella érsek azt emelte ki, hogy a műsor egy olyan nehéz téma, mint a tízparancsolat átgondolására késztette az embereket, de még az egyházi tisztviselőket is el tudta gondolkodtatni.

Roberto Benigninek a legismertebb filmje nálunk az 1997-es Az élet szép, mely arról szól, hogy hogyan próbálja elhitetni a koncentrációs táborban egy zsidó édesapa gyermekével, hogy ami körülveszi őket, az csak egy nagy játék. Színészként sok más alkotás mellett az 1999-es Asterix és Obelixben is feltűnt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik