Light

Napi WTF: A Transformers alkotói Oscarért gründolnak

transformers (transformers 3, transformers,michael bay)
transformers (transformers 3, transformers,michael bay)

Az alakváltós film negyedik részének forgalmazója, a Paramount Pictures az Akadémiát ostromolja Oscar-nominációkért.

 

Az Oscar-díjátadó gála közeledtével minden stúdió megpróbálja a saját portékáját rásózni az Akadémiára. Ez bevett szokás a tengerentúlon, nincs mit csodálkozni ezen, de van abban valami komikus, amikor azt olvassuk, a Paramount Pictures azért kampányol, hogy legutóbbi megaprodukciója, a Transformers: A kihalás kora a legjobb film-, Michael Bay a legjobb rendező-, míg Ehren Kruger a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában a nomináltak közé kerülhessen.

A film a nem túl pozitív kritikai fogadtatás ellenére remekül teljesített a mozipénztáraknál, egyrészt idei egyedüli filmként túllépte az egymilliárd dolláros bevételt, de a minden idők legtöbbet kaszáló filmek tizes listájára is felkerült. A Transformersre jegyet váltók száma azonban nem lehet egyenesen arányos a szakmai értékekkel, így talán a Paramount is belátóbb lehetne: ez az alkotás nem több mint egy egyszerű szórakoztatóipari termék, ami történetesen szépen teljesített a pénztáraknál.

Az Akadémia 2015. január 15-én jelenti be a különböző kategóriák jelöltjeit, maga a 87. Oscar-díjátadó gálára pedig február 22-én kerül sor, Neil Patrick Harris műsorvezetésével.

Forrás: Comic Book

Ajánlott videó

Olvasói sztorik