Light

Mégis létezik Harry Potter varázslóiskolája

harry potter varázslóiskola lengyelország (harry potter, )
harry potter varázslóiskola lengyelország (harry potter, )

Mindenkinek megfordult a fejében, aki olvasta a könyveket és/vagy látta a filmeket, hogy egyszer azért benézne Roxfortba. Itt a lehetőség.

Hiába várta, nem jött meg a Roxfortból a felvételi tájékoztató levél a 11. születésnapján? Nos, nekünk sem. Sebaj, mostmár máshogy is lehetőségünk van belekóstolni a bűbájok és átkok művészetébe. Egy lengyel intézmény, a Czocha Boszorkány- és Varázslóiskola legalábbis ezt ígéri. Igen, ez egy létező intézmény. Az intézményből idén novemberben kétszáz végzett szakember került ki a világ tizenegy országából, a következő “félév” jövő tavasszal, április 16-19 között lesz. A bejutás feltétele a 18. betöltött életév, és a tandíj kifizetése, ami 345 dollárra, kicsivel több, mint 85 000 fortintra rúg – nem kevés, de lássuk be, egy félév egy büfészakon ugyanennyibe kerül, és ott még varázsolni sem tanul meg az ember.

Az iskolában öt házba osztják a tanulókat: a Durentius, a Faust, a Libussa, a Molin és a Sendivogius házak színeiben tölthetjük a három évnyi ismeretet felölelő, de csupán négy napig tartó tanulmányi időt, természetesen szakosodva: képzett aurorok, átoktörők, gyógyítók, magizoológusok és hallhatatlanok kerülnek ki az iskolából. Természetesen kviddicsedzések is vannak. A képzés részleteiről ebben az angol nyelvű dokumentumban bővebb szó esik, és egy promóciós videó is készült, íme. 

Forrás: Mashable

Ajánlott videó

Olvasói sztorik