Light

DNS formájában adná ki új lemezét az amerikai együttes

Az alternatív rockot játszó amerikai OK Go igazán innovatív megoldást eszelt ki.

A fekete korongoktól kezdve a kazettán és a CD-n át az MP3-ig a zenerajongók folyton keresik az új megoldásokat, hogyan jussanak hozzá a friss dalokhoz – írja a brit Metro. Úgy tűnik, az OK Go igazán innovatív megoldást eszelt ki a régimódi adathordozók helyett – az új lemezt, a Hungry Ghosts-t DNS formájában adnák ki.

Igen, DNS, ez nem valami új technikai csoda rövidítése, hanem az élőlények genetikai örökítőanyaga, a dezoxiribonukleinsav. A zenészek Sri Kosurival, a Kaliforniai Egyetem biokémikusával szövetkeztek, hogy megoldást találjanak arra, hogy hogyan lehet DNS-ben zenét tárolni. Azt tervezik, hogy százezer példányt állítanak elő az innovatív albumból, a DNS-t vízben oldják és fiolákban kerül a rajongókhoz.

Kosuri elmondása szerint a DNS nemcsak genetikai felépítésünk tárolására alkalmas, gyakorlatilag bármit rögzíthet, zenét is. Ja, igen, visszahallgatni sajnos még nincs min, de ez már elhanyagolható részletkérdés.

A zenekar frontembere azt mondta: „Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy hogyan tudjuk majd árusítani a DNS-t, vagy egyáltalán eljuttatni az emberekhez. Ezeket a dolgokat rohadtul keményen szabályozzák”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik