Light

Top 5 zseniális trükk a konyhából

Gondolta volna, hogy az elviteles pohár műanyagfedele annyira multifunkcionális, hogy egyben tartó is?!

Nem állítjuk, hogy a következő egyszerű(en tökéletes) praktikák ismerete és használata nélkül nem élet az élet, viszont nem is értjük, hogy eddig miért kellett nélkülöznünk ezt a tudást.

Persze lehet, hogy a kedves olvasók közül sokan azt gondolják, „ó, hát ezt még egy pisis is tudja!”; mindenesetre abban bízunk, hogy lesz olyan is, aki – hozzánk hasonlóan – az élete további részében hasznosítani is tudja e csodálatos trükköket.

Na, de térjünk a lényegre.

Önnel is előfordult már, hogy szívószállal próbált inni egy dobozos üdítőből, de a szemét buborékok mindig felszínre hozták a szálat, és végül szegény műanyag cső kiesett? A megoldás: a doboz nyitóját tilos letörni és eldobni, hanem úgy kell forgatni, hogy a rajta található lyuk ügyesen lefogja szívószálunkat.


Fotó: reddit.com

Az elviteles ázsiai ételek tárolására szolgáló papírdoboz nem csak szállításra használható ám! A wok in the box egyben tányér is – csak szét kell hajtogatni (legalábbis az itt is látható típusnál működik). Aztán, ha jól laktunk, a maradékot újra dobozformában cipelhetjük tovább.


Fotó: foodbeast.com

És ahogy a szívószálat zseniálisan leszorította az üdítősdoboz nyitópöcke, annyira fantasztikusan használható az a lyuk is, amely a serpenyő nyelének végén tátong, és amelyről eddig – botor módon – azt hihettük, hogy csak a felakasztásnál tehet szolgálatot. Hát egy nagy túróst! A fakanalat is pöpec módon megtartja.


Fotó: fuckyeahlifehacks.tumblr.com

Az elvitelre kért üdítőspoharak műanyag fedele régi barátunk, azt azonban nem mindenki tudja, hogy a felületén található három dudor arra is szolgál, hogy a multifunkcionális eszköz fedőből hipp-hopp pohártartóvá avanzsáljon!


Fotó: reddit.com

Azokban a családokban, ahol kisebb gyerekek (esetleg ügyetlenebb felnőttek) vannak, mindennapos tragédia a papírdobozos üdítők bosszantó kifröccsenése. Ha már benne van a szívószál, akkor azon keresztül, de valahogy mindenképp kilöttyen a nedű. Kivéve azoknál a családoknál, ahol fogyasztás előtt – a képen látható módon – felemelik a két csücsköt, és az ügyetlenebb egyedek azoknál fogva emelhetik szájukhoz a dobozkát, és máris nem löttyen ki a tartalma. Hogy mik vannak!


Fotó: themommyhood

Ajánlott videó

Olvasói sztorik