Light

Szakértőtől tanulhatjuk a legújabb selfie készítését

Az önfotózás új verziójának kulcsszava: a fánk.

Már megint újfajta selfie született. Az önfotózás tudománya hétről-hétre megújul, rendre újabb iskolák és változatok születnek. A teljesség igénye nélkül soroljunk fel néhányat a közelmúltból: volt ugye a belfie, amelynél a fenék játssza a főszerepet; a boldog kapcsolati állapotot tükröző relfie, a marhákkal közös fotó avagy felfie – és még sorolhatnánk.

Az új megoldás Karen X. Cheng nevéhez köthető, aki korábban már többször is bekerült a hírekbe, például akkor, amikor hirtelen a kitalálta, hogy „nulláról” megtanul táncolni, és így is lett: egy év alatt profi táncossá képezte magát.

A Microsoft egykori fejlesztője most az önfotózás új fajtájának bemutatásával örvendezteti meg a világot; az úgynevezett donut-selfie-t (fánk-selfie) hozza be a köztudatba. Ahogy a technika neve is elárulja, az önfotózás ezen típusának lényege, hogy a főszereplő(k) mellett a környezet is látható, (körülbelül) 360 fokos panoráma bemutatásával.Valami ilyesmiről van szó: (a videó alatt következnek a készítés trükkjei, ne menjen sehová!)

 

Karen semmit sem bíz a véletlenre: egy spéci weboldalt is létrehozott, ahol a donut-selfie készítését oktatja az érdeklődőknek. Mert nem ám csak úgy magunktól kitalálható a módszer: fontos, hogy melyik kezünkkel készítjük a selfie-t (bal), de az is lényeges, hogy nem szabad kinyújtott kézzel végrehajtani a műveletet, mert akkor a karunk is látszik a felvételen, az pedig illúzióromboló.

A lány verziójában a haj egyik oldalától kell indítani a selfie-t, és a hajunkban kell véget érnie a mozdulatnak, mert így a tök sötét záróképet össze lehet kötni egy teljesen másik helyen készített újabb körfotóval, és így akár selfie-k hosszú láncolatából egy kisebb videó is összehozható. Fánkos selfie-re fel!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik