Light

Évente két alsónadrág jár egy ukrán fogolynak

Jelentősen meg kell húzniuk a gatyamadzagot az ukrajnai börtönökben ülőknek a kormány megszorító rendelkezései nyomán.

Az elítélteknek mostantól alaposan fel kell kötniük az alsóneműiket. Egy napokban elfogadott kormányrendelet értelmében ugyanis a jövőben egy esztendőre mindössze két váltás fehérneművel kell beérniük. Az intézkedés ráadásul mindkét nemre egyformán vonatkozik. Igaz, a hölgyek kárpótlásul némi kiváltságot élvezhetnek abban a tekintetben, hogy a férfiaktól eltérően egy helyett két törölközővel dőzsölhetnek egy egész éven át.

Ráadásul úgy kell vigyázniuk mindenre, mint a szemük fényére, mert a második garnitúrát szigorúan csak az első félév elteltével osztják ki a számukra, még akkor is, ha az előző már csupán cafatokban lóg rajtuk. Addig legfeljebb egymás közt cserélgethetnek.

Az alsóneműkön kívül az ukrán kormány az év hűvösebb időszakaiban használatos öltözékről is gondoskodik. Ám azok is fokozott odafigyelést és kíméletes viseletet igényelnek, mivel egy-egy kötött sapkának vagy bélelt kabátnak három évet is ki kell bírnia, a női fejkendőkből is egyet adnak két teljes esztendőre. A rabok közül azok járnak jól, akiknek a külvilágból származó meleg holmikat tudnak bejuttatni a hozzátartozóik. Ilyen esetekben akár egy-egy pár alig használt zokni is legalább olyan aranyat érő csereholmivá válhat a rácsokon belül, mint a cigaretta vagy egy csipetnyi száraz kender – írja a Komszomolszkaja Pravda ukrán kiadása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik