Light

Zenei tehetségkutatóval erősít a köztévé

A világ első komolyzenei tehetségkutatóját indítja októbertől az MTVA, Virtuózok címmel.

“Nem trendi a mai világban a komolyzenében otthon lenni” – hangzott el a köztévé új műsorának, a Virtuózoknak sajtótájékoztatóján. A világ első komolyzenei tehetségkutatójával éppen ezen szeretnének változtatni a műsor készítői.

“A komolyzene nem arra rendeltetett, hogy csak rétegzene legyen” – mondta el a műsor egyik producere, dr. Vadász Dániel. Fő céljuk, hogy több gyerek jelentkezzen zeneiskolába, többen szeressék meg és valóban trendivé tegyék a komolyzenét. Ezt már Peller Mariann, a Virtuózok másik producere emelte ki, aki szerint a műsor sikerre van ítélve.

Az MTVA új műsorában valóban igyekeznek felvonultatni a kereskedelmi csatornákon már megszokott körítést is: nagy hangsúlyt fektetnek ugyanis a közösségi oldalakra és mobilapplikációval is készülnek a műsorfolyam idejére.

A három korcsoportban versenyző fiatalok komolyzenei műveket adnak majd elő, a fináléban pedig a korcsoportok győztesei mérettetnek meg egymással.

Fotó: Facebook/Virtuózok 

Természetesen nem létezik tehetségkutató zsűri nélkül: Miklósa Erika operaénekes, Szenthelyi Miklós hegedűművész, Kesselyák Gergely karmester, Batta András zenetörténész és Némethy Attila zongoraművész dönt majd az ifjú tehetségek sorsáról. A műsor készítői egyébként hangsúlyozták, nem egyszeri szereplési lehetőséget biztosítanának a versenyzőknek, hanem folyamatosan figyelemmel kísérnék őket pályájuk során.

A műsor vezetését a Híradóban megismert – és manapság Kóka János barátnőjeként is címlapra kerülő Varga Editre, és a rádiós és tévés műsorokban már többször megforduló, komolyzenében is jártas Bősze Ádámra bízták.

A Virtuózok első adása október 17-én lesz, onnantól minden pénteken figyelemmel lehet majd kísérni a fiatal zenészek vetélkedését; a nyertesek pedig komoly külföldi fellépési lehetőségekkel és saját lemezfelvétellel gazdavgodnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik