Light

Új klip az őrült rókás dal szerzőitől

Csomókötési ismeretek három és fél percben.

Emlékeznek még a rókás dalra? Hülye kérdés; az Ylvis dalával csak az nem találkozott, aki az utóbbi egy évben nem kapcsolt be tévét, rádiót, nem internetezett vagy nem lépett ki az utcára.

A What does the fox say 2013. szeptemberében jelent meg a YouTube-on, és a videó alatti megtekintés-számláló a mai napon (ebben az órában) közel 450 milliót jelez.

Már lehet mérni egy újabb dal népszerűségét is: szeptember 16 óta megtalálható a videómegosztón a norvég testvérpár új száma, a Trucker’s Hitch. Az Ylvisåker fivérek megint ismeretterjesztési tematikát választottak; a dal címében jelzett fogalom ugyanis egy csomó, avagy huroktípus; jellemzően a kamionosok használják a rakomány rögzítésére, az Ylvis-számban pedig a hajó kikötésénél alkalmazzák.

A szomorú főhős elmeséli, hogy minden csomót ismer, kivéve egyet. Ismerős valahonnan a logika, ugye? (Minden állat által kiadott hangot ismerek, csak a rókáét nem.) És a zenei recept sem változott drasztikusan. Lényeg, hogy a klip végén az egész világ megtanulhatja a bonyolult csomó kötését, persze táncos formában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik