Light

Komplett hülyét csinál az oroszlánokból a manguszta – videó

A többször is támadásba lendülő mongúzféle gyakorlatilag megalázza az értetlenkedő nagymacskákat.

Szenzációs pillanatokat sikerült megörökítenie Jerome Guillaumot fotósnak a kenyai Maasai Mara Nemzeti Parkban. A főszereplő egy mocsári manguszta, aki – elsőre legalábbis úgy tűnik, – vélhetően nem kellően tájékozott (legalábbis nincs tisztában azzal, hogy az oroszlán elméletileg az állatok királya), esetleg súlyos identitászavarral küzd, vagy az esélylatolgatási képességei hagynak némi kívánnivalót maguk után.

Aztán kiderül, hogy mi vagyunk a hülyék, mert ez a manguszta pontosan tudja, hogy mire képes.

A mongúzfélék családjába tartozó hős kifejlett oroszlánok gyűrűjébe került, de úgy viselkedett, mintha a csúcsragadozók rossz cicák lennének, akiket neki kell megfegyelmeznie. A nagymacskák láthatóan nem tudják mire vélni a visító kisállat hisztijét, és egy-egy attak után még meg is futamodnak. A mocsári manguszta ugyan kap egy maflást, de maga is ügyesen bevisz egy találatot: a megharapott oroszlán pedig ettől annyira meglepődik, hogy a kisméretű elkövető simán el tud szaladni, és meghúzza magát egy üregben.

Azt hinnénk, hogy ezzel vége, de nem: a mongúzt nem olyan fából faragták, hogy egy lyukban üldögéljen… kisvártatva újra támadásba lendül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik