Light

Videó készült a japán Batmanről – világhírű lett

Batpodján robogva mosolyt akar csalni az emberek arcára.

Világszerte ismert lett Japán szuperhőse. Három éve tűnt fel először egy Batman-jelmezes fickó Csiba (Chiba) városában, akit később egy kreatív elme elnevezett Chibatmannek. A napokban valaki készített egy videót, ahogy az úriember a háromkerekű Batpod-járgányán száguld az úton.

Ezek után a szuperhős hirtelen világhírű lett, a BBC-től a Reutersig számos lap megírta a japán férfi sztoriját. Annyit lehet róla tudni, hogy 41 éves, és – szemben az „igazi” Batmannel – ő nem a gonoszokat készül legyőzni, csak mosolyt szeretne csalni az emberek arcára. Ezt a 2011-es földrengés és cunami után határozta el, amikor (ahogy ő mondja) az emberek elfelejtettek mosolyogni – írja a Reuters. Egyébként hősünk nem elkötelezett Batman: amikor olyan kedve van, a Csillagok háborúja birodalmi rohamosztagosának öltözik.

A szuperjárművet ő maga készítette, pontosabban egy másfélmillió forintnyi összegért vásárolt motorból buherálta, négy hónapnyi bütyköléssel. Hogy nem gonosztevőket üldöző szuperhősről, hanem törvénytisztelő állampolgárról van szó, az abból is egyértelműen kiderül, hogy Chibatman megáll a pirosnál, és türelmesen vár a lámpa jelzésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik