Light

Rakétaüzemanyag házilag – majdnem Darwin-díj lett belőle

„Ez a leghülyébb dolog, amit életemben csináltam” – mondta az a férfi, aki a konyhájában akart rakétahajtóanyaggal kísérletezni.

Alacsony a kerítés – egy serpenyőben melegítette a 26 éves brit férfi a hozzávalókat, amikor a kotyvalék tűzgolyóként robbant fel, végigégetve a férfi felsőtestét. Az egyébként két gyermekét nevelő Chris Monger egy Youtube-videóban látta a receptet és úgy gondolta, jó móka lenne kipróbálni otthon.

A kísérlet vége az lett, hogy Mongernek a földön hemperegve kellett oltani saját lángoló testét, míg az anyja be nem rohant és le nem locsolta. Szerencséje volt, sérülései nem túl súlyosak, bár csúnyán megégett és öt napig kórházban is tartották, teljesen bekötözve. Orvosai szerint azonban hegek nélkül fog gyógyulni, bár szőrtelenítésre valószínűleg nem lesz gondja.

„Legyen ez az intő példa az embereknek, hogy nem szabad a tűzzel játszani” – mondta a férfi, aki négy adag üzemanyagot egyébként gond nélkül legyártott, majd – szerinte – az olcsó, gyenge minőségű serpenyő miatt következett be a baleset.

„Először nem fájt” – mondta Monger. „A kiérkező mentők azonban bekenték a testemet, ekkor már úgy ordítottam, hogy a szomszédok öt házzal arrébb hallották” – idézte a Daily Mail, ami fotókat is közzétett a sérülésekről, hogy más is okuljon a férfi hülyeségéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik