Light

Kutyát választottak polgármesternek

Duke emberszabású ellenlábasa fele annyi szavazatot sem kapott.

A minnesotai Cormorant településen tiszteletbeli polgármestert választottak. Egy helyi rendezvény megszervezéséhez kellett pénzt gründolni, így valaki felvetette, hogy tartsanak egy szavazást, ahol minden voks 1 dollárba kerül, az összegyűlt pénzt pedig az eseményre fordíthatják.

Bárkire lehetett szavazni; az sem volt kizáró ok, ha az illető esetleg kutya. Így nyerte meg a cormoranti választásokat Duke, a 7 esztendős eb – írja a wday.

Nem túl nagy településről van szó egyébként, a választópolgárok száma 12 (tizenkettő); de ettől még bátran nevezhetjük a négylábú jelölt győzelmét földcsuszamlásszerűnek, hiszen több mint dupla annyi szavazatot kapott, mint fő riválisa, a helyi bolt menedzsere.

A polgármester egyébként sokat tesz a közbiztonságért, elsősorban azzal, hogy sokat lófrál az úttesten, így a faluba gyakran 80 km/h sebességgel behajtó autósokat lassításra kényszeríti. Duke hivatalos beiktatása augusztus 16-án lesz. Az új polgármester egyelőre nem nyilatkozott a sajtónak, de a juttatásai már nyilvánosságra kerültek: a helyi kisállat-kereskedés gondoskodik a vezető tisztviselő egy évi kutyatáp-adagjáról.


Fotó: YouTube/HLN

Ajánlott videó

Olvasói sztorik