Light

Beverte a fejét a zsiráf és kimúlt

Szívszorító dolog történt Dél-Afrikában – szegény állat szállításkor nem fért át a híd alatt.

Két zsiráfot is szállítottak egy teherautón, mindkettejük nyaka és feje szabadon volt. Az arra haladók először lelkesen fotózták az állatokat, majd egy felüljáróhoz érve megtörtént a szörnyű tragédia – írja a Mashable. Az egyik zsiráf feje nekicsapódott a hídnak, az állat azonnal kimúlt.

A dél-afrikai Állatkínzás-megelőzési Társaság is vizsgálódik az ügyben, ami büntetőjogi felelősséget is felvet. A zsiráfokat ugyanis nem szabad nyitott járművön szállítani, az állatkertek különleges zsiráfszállító konténereket alkalmaznak. Egy angol állatkert például egy emeletes buszt alakított át erre a célra.

 Pillanatokkal a tragédia előtt. Fotó: thinusb_ / Twitter

„Az unokatestvéremmel mentünk Pretoriába” – írta egy szemtanú. „Egy teherautón megláttunk két zsiráfot. Előkaptam a telefonomat, hogy lefotózzam, mert ez nem túl gyakori látvány a városban. Ahogy készítettem a képeket, a teherautó egy felüljáró alatt haladt el, és egyszer csak az egyik zsiráf beverte a fejét a betonba. Olyan hangosan csattant, hogy az unokatestvérem, aki vezetett, meg is kérdezte, hogy valaki lőtt-e.”

Az internetezők egyébként gyorsan kiszúrták, hogy a Másnaposok harmadik részében is volt egy hasonló jelenet:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik