Light

Nyaraltassa gyerekét Észak-Koreában – fotók

Bármilyen hihetetlen, a világ legzártabb országában nemzetközi gyerektábor is van. Minden elképzelhető luxussal, viszont olcsón – írja az AP. Kim Dzsong Un a helyszínen szakértett.

Óriás vízi csúszdák, videojátékok, röplabdapályák, saját tengerpart várja a gyerekeket a Songdowon Nemzetközi Gyermektáborban Észak-Koreában. Idén több mint háromszáz gyermek és tinédzser érkezik ide nemcsak Oroszországból, Kínából, Vietnamból és Tanzániából, de még Írországból is.

 AFP / KNS

Úszkálhatnak és csónakázhatnak a gyerekek, játszhatnak a nyilván gondosan kiválogatott észak-koreai pajtásokkal, akár főzni is tanulhatnak. A nyolcnapos tábor alatt természetesen Kim Ir Szen és Kim Dzsong Il óriás bronzszobra vigyázza őket. Van fedett uszoda és óriásakvárium is, cápákkal.

 AFP / KNS

Idén komoly ráncfelvarráson esett át a tábor, amit személyesen Kim Dzsong Un, az ország harmadik diktátora felügyelt. A tábort egyébként harminc éve működtetik, eredetileg azért jött létre, hogy elmélyítse a kapcsolatot a kommunista országok ifjúságával, de ma már minden országból szívesen fogadnak látogatókat, még az Egyesült Államokból is.

 AFP / KNS

A gyerekeket kirándulni is elviszik a fővárosba, Phenjanba. Az ország számára fontos kirakattábort az állam támogatja, ezért elképesztően olcsó, a nyolcnapos teljes ellátás és a programok hatvanezer forintból kijönnek, pedig a diktatúra mindent elkövet, hogy a legszebb arcát mutassa a gyerekek felé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik