Light

Milliódolláros szerződést írt alá a nyolcadikos metálbanda

Apróért zúztak a Time Square-en tavaly nyáron, az internet népe azonban világsztárt csinált belőlük.

Rengeteg tizenkét – tizenhárom éves fiú álmodozik arról, hogy egyszer, ha felnő majd rocksztár lesz belőle. Mint az a három New Yorki-i kamasz, akik két albumra szóló lemezszerződést írtak alá a Sonyval. Ha továbbra is olyan ügyesek, és cukik maradnak, mint amilyenek most, közel kétmillió dollárt is kereshetnek.

Az Unlockin the truth nevű, brooklyni trió tagja egy évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy alaposan kihasználják a nyári vakációban rejlő lehetőségeket. Kipakolták felszerelésüket New York egyik legforgalmasabb pontjára, a Time Square-re, és abban a reményben, hogy összegyűjtenek némi aprópénzt, játszani kezdtek. Egy barátjuk kamerájával rögzítette a produkciót, majd feltöltötte a Youtube-ra. A vírusként terjedő videó népszerűségére pedig a nagyvállalat vezetése is felkapta a fejét.

„Annyira izgatott vagyok! Megcsináltuk!” – lelkendezett Jarad Dawkins, a banda tizenkét éves dobosa a New York Post újságírójának kérdésére. „Miután elkezdett terjedni a videó, egyre több hívást kaptunk, egy többet, és egyre nagyobb helyeken léptünk fel.”

Az utcai fellépéseket még a tizenhárom éves gitáros, Malcolm Brickhouse édesanyja, Annette Jacksonszervezte, de a bandának hamarosan egy hivatásos menedzserre lett szüksége. A Sony már egy tapasztalt szakemberrel Alan Sack-el lépett kapcsolata, ő segített tető alá hozni a srácoknak az átlagosnál valamivel kedvezőbb feltételekkel a lemezszerződést.  

A srácok egyelőre 60 ezer dollárt (13 millió forintot) tehettek zsebre, a nagyobb összegekhez akkor jutnak majd hozzá, ha az első albumuk legalább 250 ezer példányban kel el. Ha minden a tervek szerint alakul, nem kevesebb, mint 1,8 millió dollárt zsebelhetnek majd be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik