Light

Testvérétől elszakadva élt Sas József

A humorista és öccse az 1956-os forradalomban szakadtak el egymástól, utána hat évig nem is látták egymást, és azóta is ritkán találkoznak. Mégis megmaradtak jó testvéreknek.

Sas József testvére, Imre a napokban újra hazalátogatott, és a fivérek örömmel üdvözölték újra egymást – írja a Blikk.

“Nagy szegénységben éltünk, de édesanyánk óriási szeretettel vett körül minket. Miután édesapánkat a második világháborúban elhurcolták, anyánk egyedül nevelt fel minket, ingeket varrt és festett, azokat adogatta el, hogy meglegyen a betevő. (…) A kilencedik kerületben, a Telepi utcában nőttünk fel, magunknak csináltunk rollert golyós csapággyal, azzal száguldoztunk, de aztán anyánk vett nekünk egy biciklit” – meséli régi emlékeit a színész-humorista.

Az 56-os forradalom kitörése előtt öccsével mindketten színésznek készültek, de a történelem közbeszólt, Imre a forradalom kitörése után rögtön disszidált, Franciaországban telepedett le.


Fotó: Story-Best Archívum

“Mentem volna én is, de elkaptak a vonaton, aminek ma már nagyon örülök. De irtózatosan mély nyomot hagyott bennünk, hogy akkor elszakadtunk egymástól” – meséli a félelmeivel küzdő Sas József.

“Aranyművesként dolgoztam Párizsban, de ma már nyugdíjas vagyok. Szép családunk lett, Józsinak is, nekem is két gyermekem született. Amikor tudok, hazajövök, ilyenkor a széplaki nyaralónkba megyünk, amit édesanyánktól örököltünk, s ahol Józsiék is meglátogatnak minket” – mondta el a lapnak Imre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik