Light

Eltörte a nyakát Tátrai Tibor

A 62 éves zenész fellépése után szenvedett súlyos balesetet, csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönheti életét.

Tátrai Tibor elég peches időszakot tudhat maga mögött. Fájó kézízületei miatt többször műtötték, amiből csak hosszú idő után épült fel, most pedig éppen hogy csak belevetette magát ismét a zenélésbe, máris egy szerencsétlen baleset történt.

“Miskolcon voltam a ba­rátaimmal zenélni, amikor meg­történt a baj. Egy lépcső tetején álltam, megbotlottam, legurultam, és eltört a nyakam. Csak arra emlékszem, hogy zuhanok. Azonnal elvesztettem az eszméletemet. Beszállítottak a helyi kórház­ba, majd később továbbvittek Budapestre” – kezdte a gitáros a Borsnak.

“Meg­operáltak, most lemezek és csavarok tartják össze a nyakam. Ezután világítani fogok a repülőtereken. A legnagyobb baj, hogy a baleset következtében lebénult a kezem, de szerencsére már újra tudom mozgatni” – viccelődött Tibor, annak ellenére, hogy búcsút mondhat fellépéseinek, hiszen egész nyáron egy gyógytornász segíti felépülését.


Fotó: RTL Klub

Aki még lejjebbről jött fel

Jason Becker igazi csodagyerek volt, sorra nyerte a tehetségkutatókat, ám egy nap kiderült, örökletes genetikai betegsége van, az úgy nevezett ASL vagy Lou Gehring-szindróma. Ez pedig azzal jár, hogy lassan az egész teste megbénul. A férfi azonban nem adta fel a zenélést, és családja heroikus segítségével továbbra is alkot – egy speciális szoftver segítségével a szemével(!) tud komponálni.

Beckerről dokumentumfilém is készült, íme az előzetese:

Tátrai Tibornak pedig jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik