Light

Minden idők leghülyébb illusztrációi – fotók

Képek, amelyek bizonyára akarnak valamit mondani, de ez nem sikerül nekik.

Aki valaha készített weboldalt vagy írt újságot, sőt jobbat mondunk: aki valaha olvasott bármilyen magazint, tutira belefutott már stockfotókba. Ezek azok az illusztrációk, amiket akkor használnak a lapokban, ha nem áll rendelkezésre fotó egy témához. Például egy randizásról szóló cikk készítésekor ha nem Brad Pitt – Angelina Jolie párossal akarjuk illusztrálni az anyagot, fel kell keresni a megfelelő adatbázisokat és kiválasztani az íráshoz leginkább passzoló (többnyire rendkívül művészi) képet.

Aki sokat nézegeti ezeket a gyűjteményeket, belefuthatott már olyan fotókba, amelyeknek – hogy is fogalmazzunk… – semmi értelme. Teljesen beteg, őrült, idióta képek.

Na, ezekből válogattunk össze néhányat.

Ha például valaki pont olyan fotót keres, amelyen egy menyasszony egy félig összeomlott házban üldögél szomorkásan egy kanapén a roskadozó lambéria-mennyezet alatt (abszolút hétköznapi szituáció, nemde?), akkor íme a tökéletes illusztráció.

 

Ha épp egy kerítésnél álldogáló, húsvétinyuszi-fejű hölgyről írunk cikket, akkor ezt a képet használjuk az anyaghoz:

 

De persze lehet, hogy épp egy ágyban borozgató nyakkendős kék szamár (tehén?)fejű lány a téma, akkor viszont sokkal inkább ezt javasoljuk:

 

Amennyiben az „Őrültek, akik tölcsérből eszik a paradicsomot” című cikket írjuk, akkor ahhoz tökéletesen passzol az alábbi kép.

 

A műanyag forgalomtechnikai terelőkúpokat viselő menedzserekről szóló riportunkhoz pedig válasszuk ezt az illusztrációt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik