Light

Gyászhírben gyalázzák elhunyt anyjukat

Halottról jót vagy semmit. Kivéve, ha olyan nagy szemétláda volt, hogy megérdemli az ekézést még a végső búcsúztatáskor is.

Egy szülő halála az emberek többségének igazi tragédia, amiben semmi öröm nincsen. Néha persze előfordul, hogy a rossz szülő-gyerek viszony miatt nem a gyász az, amit egy anya vagy apa halála után éreznek a gyerekek. Azonban az már nagyon ritkának számít, hogy a szülő halála után érzett örömöt nyíltan vállalják, és még a sajtóban is világgá kürtölik.

Pedig a héten pontosan ez történt az Egyesült Államokban, ahol a Reno Gazette Journalban megjelentett gyászhírben tudatta az augusztus 30-án elhunyt Marianne Theresa Johnson-Reddick lánya a városi lap olvasóival, hogy testvéreivel együtt mennyire örül annak, hogy édesanyjuk már nincsen az élők sorában.

A gyászhír már az elején nyilvánvalóvá teszi, hogy egyáltalán nem szomorkodik a nő halálán hat még élő gyereke, „akiket minden lehetséges módon kínzott egész életében”. A szöveg szerint „elhanyagolta és bántalmazta kisgyerekeit”, felnőtté válásuk után pedig „zaklatott és kínzott bárkit, akit szeretni mertek, és gonoszságával mindenkinek gyötrelmet okozott, akivel találkozott”.

A gyászhírt író nő ezután kijelentette, hogy minden gyereke nevében „örülünk távozásának e földről és reméljük, hogy a túlvilágon átél minden gyötrelmet, kínzást és szégyent, amit gyermekeinek okozott”. Majd hozzáteszi: „az őt túlélő gyerekei mostantól békében élhetik hátralévő életüket, tudva, hogy rémálmuk véget ért”.

A nekrológ futótűzként terjedt el az angol internetes oldalakon. Miután a lap egy gépelési hiba – a halál napjának szeptember 30. volt megadva, augusztus 30. helyett – miatt leszedte az oldaláról a szöveget, sokakban kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az örömködő gyászhír valós volt-e, de egy helyi televíziónak az elhunyt egyik fia megerősítette, hogy valódi és egyik lánytestvére írta.

Ez a gyalázkodó gyászhír egyébként nem példanélküli. A városi legendák és szóbeszédek valóságtartalmát ellenőrző snope.com a mostani eset után mutatott be egy 2008-ban megjelent, hasonlóan nem gyászhangulatot árasztó gyászhírt. Abban az 1929-ben született Dolores Aguilar halála felett érzett örömöt kürtülte világgá egyik lánya. Mint írta, „Doloresnek nem volt hobbija, semmivel sem járult hozzá a társadalom jobbá tételéhez, és alig volt kedves szava, vagy jócselekedete. Családom többsége nevében kijelenthetem, hogy nem nagyon fog hiányozni senkinek, és könnyeket sem ejtünk érte”.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.