Light

Senki sem segített a partra vetett delfinnek

Az ocenárium vezetősége azzal védekezik, hogy náluk a delfinek így játszanak.

Állatkínzással vádolják, emiatt pedig komoly bajba kerülhet az Egyesült Államok talán leghíresebb vízi élményparkja és ocenáriumja, a floridai SeaWorld. A napokban ugyanis a delfines bemutatójuk alatt, az egyik rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfin a medence partjára sodródott, és hosszú percekig szenvedett, mire a gondozók visszatolták a medencébe.

A vízishow nézői néhány perc elteltével magukból kikelve követelték, hogy valaki segítsen már a bajba jutott állaton, akihez utóbb még az egyik társa is odaúszott. Carlo De Leonibus, aki 11 éves lánya születésnapját ünnepelte a delfinbemutatóval, még videót is készített az esetről. A megrázó felvétel azóta bejárta az internetet.


Az eset után megszólalt a SeaWorld vezetősége is, akik elutasították az állatkínzással kapcsolatos vádakat. Szóvívőjük elmondta, a gondozók szerint a gömbölyűfejű-delfinek kifejezetten élvezik, ha a parton lehetnek, állandóan ezt csinálják. “Az állatok gyakran merészkednek a medence szélére, láthatóan élvezik, és soha nem esik emiatt semmi bántódásuk” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik