Light

Padlógázzal tolatott a járdán egy 93 éves

Kis híja volt, hogy nem gázolt halálra egy gyakorlaton lévő vakvezető kutyát és két kiképzőjét.

Az idős nő a rendőrség szerint parkolni szeretett volna a kaliforniai San Rafael város egyik utcáján, amikor elvesztette az irányítást a jármű felett, és teljes gázzal kezdett el végigszáguldani a járdán – írta a marinjin.com. Nem sokon múlt, hogy a sofőr nem csapott el két embert, akik egy kutyát sétáltattak a járdán. Életüket annak köszönhetik, hogy az eb nem egy egyszerű házi kedvenc volt, hanem egy vakvezetőnek szánt kutya, amelyik éppen utcai gyakorlaton vett részt két kiképzőjével.

Az egyik idomár, Todd Jurek – aki pár lépéssel a kutya és az ebet pórázon tartó kiképző mögött haladt – szerint a kutya volt az, aki először felfigyelt a rájuk leselkedő veszélyre, és ő csak ezután vette észre a feléjük száguldó autót, és lökte el a kocsi elől társát és a kutyát. Jurek elmondta, hogy a vakvezető kutya pontosan úgy reagált, ahogy kellett, és már a végső vizsgáit teszi. Pár hét múlva már munkába is állhat.

Az esetben egyébként senki sem sérült meg, a 93 éves sofőr és utasa sem. Az idős nőt azonban a rendőrség most alkalmassági vizsgára kötelezte, ha megint volán mögé akar ülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik