Light

Szoknyát húztak a rövidnadrág tiltása miatt a vonatvezetők

Sved-vonat(960x640).jpg (stockholm, vasút, hév, )
Sved-vonat(960x640).jpg (stockholm, vasút, hév, )

A svéd vasúttársaság szabályai ugyanis a szoknyát nem tiltották.

Az Arriva szóvivője hétfőn közölte a thelocal.se című lappal, hogy nemsokára már rövidnadrágban is dolgozhatnak az egyik stockholmi elővárosi vasútvonalon a vonatvezetők, akiknek légkondicionálás nélküli fülkében eddig hosszúnadrágban kellett végigdolgozniuk a napot. A vasúttársaság szabályai ugyanis tiltották a rövidnadrágok viselését. Arra azonban nem volt tiltó szabály, hogy a férfi kollégák szoknyában menjenek munkába.

Ezt használta ki 13 vonatvezető, akik szoknyát húzva érkeztek meg a melóba, ezzel tiltakozva a rövidnadrágok tiltása ellen. Az akció vezetője, Martin Akersten elmondta: a régi vonatok vezetőfülkéjében 35 Celsius-fokos hőség is lehet, és azt hosszúnadrágban nehezen lehet elviselni.

A szoknyás tiltakozásról először csak egy kis helyi lap számolt be, de nemsokára az országos svéd lapokba, majd a nemzetközi sajtóba is bekerültek a szokatlan akcióról szóló hírek. A nagy visszhang hatására az Arriva végül engedett, és nemsokára már „lábszárvillantó” vonatvezetők ülhetnek a fülkékben. Akersen a Localnak ezzel kapcsolatban elmondta: nem fog hiányozni neki a szoknya.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik