Light

Így omlik össze a világ legnagyobb puzzle-ja

A negyvenezer darabból álló, világrekordnak szánt kirakós egy nappal elkészülte után esett darabjaira.

A hatalmas, 6 x 2,4 méteres puzzle április 24-én lett kész teljesen. Alkotója, a brit Dave Evans nemcsak kirakta, hanem maga is készítette el kirakós darabjait, aprólékos munkával vágva ki minden egyes kis fadarabot. A profi puzzle-készítőnek 35 napjába telt, mire kivágta és összeállította a több mint negyvenezer darabból álló kirakóst, amelyen a brit uralkodó gyémántjubileumi ünnepségén készült képek láthatóak.

A kissé döntött lapra kiállított alkotás azonban egy nappal elkészülte után teljesen összeomlott. Evans elmondása szerint éppen egy kicsit igazítani akart a kissé megcsúszott művén, amikor elvonták a figyelmét, és az egész alkotás a földre esett, darabokban.

A férfit az nyugtathatja, hogy még a puzzle szétesése előtt elküldött minden szükséges anyagot a Guinness Rekordok Könyvének. A Guinness szóvivője a BBC-nek elmondta: általában hat hétre van szükségük egy rekordkísérlet elismerésére, ugyanakkor megerősítette, hogy egyelőre még nincsen rekord a kézzel készített fa puzzle kategóriában.

A puzzle-t a tervek szerint májusban állítják ki, majd egy jótékony célű árverésen adják el. Újra összerakva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik