Light

Betörésért börtönben a brit Batman

Bradford Batman (Bradford Batman)
Bradford Batman (Bradford Batman)

Februárban még szuperhősként ünnepelték, miután leadott egy körözött bűnözőt a rendőröknek. Most betöréssel vádolják.

A 39 éves Stan Worby az év elején vált az egész világon ismertté, miután az amerikai szuperhős jelmezébe bújva bevitt egy körözött bűnözőt az angliai Bradford város rendőrkapitányságára. Az eset után a briteknél Worby a szépen alliteráló bradfordi Batman néven lett híres – a világ más országaiban, ahol Bradford nem tartozik a legismertebb városok közé, pedig a szintén szépen alliteráló brit Batman néven.

Egy ideig nem lehetett tudni, hogy kit rejtett a jelmez, és azt, hogy egészen pontosan mi is történt, azonkívül, hogy egy szuperhősnek öltözött férfi bevitt egy bűnözőt a rendőrségre. Persze sokan önkéntes polgárőrt kezdtek el látni az alakban, aki halált megvető bátorsággal kezd el dolgozni a város biztonságossá tételén, a bűnözők rémét, akiről csak félelemtől remegve tudnak beszélni a sötét sikátorokban megbúvó tolvajok.

Az igazság pár nappal később derült ki, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a magyarázat kijózanító volt. Worby az ITV brit tévének árulta el, hogy a bűnöző egyik barátja volt, akit igazából csak elkísért a rendőrségre, amikor úgy döntött, hogy feladja magát. A jelmezt pedig nem ehhez az akcióhoz vette fel, hanem egy aznapi focimeccsre, és ha már rajta volt, úgy gondolta, jó móka lesz, ha Batmannek öltözve „viszi be” barátját.

A héten azonban újabb pofont kaptak azok, akik igazságosztó szuperhősnek gondolták a férfit. Worbyt ugyanis betörés vádjával tartóztatták le, ráadásul pont azzal a barátjával együtt, akit februárban kísért be a rendőrségre – írta a Daily Telegraph. A vád szerint negyedmillió forintnak megfelelő értékű szerszámokat lopott el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik