Light

Csokinyúl helyett egyen bandikutot!

Csokinyúl helyett bandikut (bandikut, húsvét, nyúl, )
Csokinyúl helyett bandikut (bandikut, húsvét, nyúl, )

A Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője szerint a bandikut legalább olyan finom, mint a nyúl, sőt.

Hanga Zoltán szorgalmas fészbúkozó, tehát semmi meglepő nincs abban, hogy éppen a nevezett közösségi oldalon tette közzé felfedezését.

Eszerint a húsvéti csokinyusziknak Ausztráliában is megvan a maguk hagyománya. “Magukkal a nyulakkal viszont van némi gond, mert a déli kontinensen eredetileg nem őshonos, hanem oda az ember által betelepített üregi nyulak nagyon komoly természetvédelmi problémát jelentenek, hiszen kiszorítják az őshonos élővilágot. Ezért Ausztrália legpatinásabb csokoládégyára, az 1915-ben alapított Haigh’s Chocolates a természetvédelmi szemléletformálás jegyében 1993-ban beszüntette a csokinyuszik gyártását, és helyette húsvéti nyúlfülű bandikutokat kezdett készíteni csokiból. A nyúlfülű bandikut maga egy Ausztráliában őshonos erszényes állat, az ausztrálok bilbynek nevezik.”

Easter bunny (vagyis húsvéti nyuszi) helyett tehát Easter bilby kapható az édességboltokban húsvét közeledtével. Ráadásul a bevételből az Adelaide-ben működő helyi állatkert nyúlfülű bandikutjait is támogatják. A Dél-Ausztráliai Zoológiai Társaság szóvivőjének, Belinda Reedmannek köszönhetően nekem is volt alkalmam megkóstolni a húsvéti csokibandikutot, és tényleg nagyon finom- írja Hanga Zoltán az Fb-n.

Az igazi, eredeti és hamisítatlan bandikutról itt láthatnak képet! Megéri, nagyon cuki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik