Light

Tudta Ön, hogy Gyurcsány Ferenc megölt egy pandát?

És hasonló „nagy igazságok". Az internetezők máris elkezdték kifigurázni a kormány propagandaoldalát.

Mint arról beszámoltunk akár egymilliárd forintba is kerülhet az a propagandahadjárat, melyet a kormány indított a héten. A kormányszóvivő szerint minderre azért van szükség, hogy az emberekben is tudatosítsák: Magyarország jobban teljesít. (Aki nem emlékezne, ugyanerre a szlogenre épült Orbán Viktor múlt heti önértékelője évértékelője.)

A kormányt propagáló kampány már elkezdődött. Egész füzeteket postáznak a polgároknak Orbán Viktor üzenetével, de több médiafelületen is hirdetnek majd. Létrehoztak például egy olyan weboldalt, mely egy műveltségi kvíznek álcázott szájbarágó. A jobbanteljesit.magyarorszag.hu-n olyan kérdéseket tesznek fel, mint hogy “Tudja Ön, hogy melyik európai országban csökkent 10 százalékkal a lakossági gáz, áram és távhő idén januártól?” vagy, hogy “Tudja Ön, melyik európai kormány döntött a települések adósságának átvállalásáról 2012 végén?”. Mielőtt azonban valaki azt hinné, hogy ez egy eldöntendő kérdés, az téved. A propagandaoldal automatikusan megadja a válaszokat, ezzel is sulykolva a „jó állam” imidzsét.

Az interneten az ál-kvízoldal indulása után nem sokkal elkezdtek terjedni a mémek, amiben kifigurázzák a jobban teljesítést. (Cikkünk címét is az egyik mémből idéztük.)

Például ezzel:

Vagy ezzel:


(Forrás)

Amúgy Orbán Viktor is kapott néhány mozgó mémet az évértékelő után. Ezekből az egyik legjobb:


(Forrás)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik