Light

Szörnytojás: tojás, a tojásban

Nagy meglepetés ért egy brit családot, amikor feltörtek egy hatalmas, világrekordgyanús csirketojást. Abban ugyanis egy másik, normál méretű tojás rejtőzött. A feltörés pillanatát videón örökítették meg.

Az adatlapja szerint az Anglia déli részén található Portsmouth városában élő férfi nem a boltban vásárolta az elképesztően nagy tojást, hanem a családi csirke alól szedte azt ki. Az 181 grammos tojást fel is törték, hogy egy „masszív tojásos szendvicset” készítsenek belőle. Ekkor jött a nagy meglepetés: a tojás ugyanis egy újabb tojást rejtett.

 

Az eset nagyon ritkának számít, de nem példanélkülinek. Az alábbi, Japánban készült felvételt két éve töltötték fel a YouTube-ra, és azóta már több mint egymilliószor nézték meg. (A tojás a tojásban egyébként akkor fordul elő, amikor egy tojás visszafordul a petevezetőben, majd egy újabb tojás képződik köré, és a kettő egy tojáshéjba zárva látja meg a napvilágot.)

 

Javítás: A „családi csirke”, ami alól kiszedték a brit tojást, természetesen csakis tyúk lehetett. Cikkírónk eszét úgy tűnik aláásta az alliteráció alattomos ördöge, és elfelejtett gondolkodni. Köszönet olvasóinknak, hogy erre felhívták a figyelmet!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik