Light

Megvan a magyar Angry Birds-bajnok

Angry Birds (Angry Birds)
Angry Birds (Angry Birds)

Nagy Zoltán, 39 éves budapesti metróvezető nyerte a szombaton megrendezett döntőt a hazai Angry Birds bajnokságban, így megkapta a lehetőséget, hogy a december 13-án Londonban megrendezendő Angry Birds Európa-bajnokságon hazánkat képviselje a hazai második és harmadik helyezettel, Schubert Gyöngyivel és Fábián Lászlóval együtt – írja a HVG.

Az elmúlt három hétben zajló Angry Birds Bajnokságon 2000-en próbáltak rekordot állítani a Media Markt üzletekben elhelyezett hang- és mozgásvezérelhető Samsung Smart TV-ken.

A szombati országos döntőn csapott össze egymással a selejtezők 10 legjobb eredményét elért játékosa, akik közül Nagy Zoltán nyerte el a „Magyarország Angry Birds bajnoka” címet és vele együtt az UE40ES8000 Samsung Smart TV-t. Mindhárom dobogós megkapta a lehetőséget, hogy hazánkat képviselje az Angry Birds Európa bajnokságon.

Egy finn fejlesztőcsapat remeke a malacok ellen küzdő mérges madarak játéka. Népszerűségét mutatja, hogy Guinness Rekordok könyvébe is bekerült tavaly, világcsúcsot állítva a legkelendőbb fizetős mobiljáték lett. Május közepén pedig a játék fejlesztői bejelentették, hogy átlépték a 200 milliós letöltést.

A játék lényege, hogy egy csúzlival az önfeláldözó, dühös madarakat különböző építményekre kell kilőni, azzal, hogy elpusztítsák az ottani disznókat. Ahogy a játékos teljesíti a pályákat, újabb madárfajták válnak elérhetővé, amik mind sajátos képességekkel rendelkeznek, így  megfelelő idejű aktiválása kulcsfontosságú lehet a pályák teljesítésében. Szakértők szerint az Angry Birds azért lehetett az egyik legsikeresebb játék, mert ötletes, humoros és olcsó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik