Light

Így lehet beszívni

Alkoholpára házilag: nem kell hozzá más, csak vállalkozó kedv, egy pumpa, egy palack, no meg némi belevaló itóka.

James May neve elsőre a tévéfüggők számára sem biztos, hogy beugrik, még ha hozzátesszük, hogy Csúcsmodellek, akkor sem feltétlenül.

Ha eláruljuk az eredeti, angol címet, amin a műsor, és annak vezetőjeként emberünk két társával együtt hazánkban is közkedveltté vált, valószínűleg már többeknek rémleni fog. Ez pedig nem más, mint a Top Gear.

A trió magas, hosszú hajú tagja, becenevén “Lassú kapitány” a széria mellett jó pár egyéb televíziós programba belekóstolt. A legutóbbiak már a nevét viselik, a legfrissebbként a James May’s Man Lab (James May – férfi a háznál) most tart a második évadnál.

Ebben egy csapatnyi modern férfinak kell különböző, extrém kihívásokban bizonyítania a helytállását, sokszor a két kezével fabrikált eszközökkel. Közöttük található Oz Clarke, a Mayjel közös borkalandokat feldolgozó, korábbi sorozatokból ismerős, színészből igazi szakértővé avanzsált barát.

Nem hazudtolta meg az italokhoz fűződő, legendás hírét, és az egyik adásban egy whiskey-t a nyomás változtatásával légnemű párlattá alakító szerkezetet barkácsolt. A fenti videó feltöltője ezt reprodukálta egy kevés vodka segítségével.

Biztosan mókás lehet kortyolás helyett belélegezni az alkoholt, bár a kísérlet gyakorlati hasznát maximum házibulikban vehetjük, és azt is inkább egy bizonyos életkor alatt. Megpróbálkozhatunk még a fiatalember slusszpoénjának elsütésével, miszerint egyáltalán nem ittunk egy nyeletet sem, ám az állítás igazságtartalma ellenére az adott szituációban szondát kezelő, hivatalos közeget ez jó eséllyel nem fogja meghatni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik