Light

Soha többé szégyenséta!

A Harvey Nichols áruházlánc meghökkentően fura karácsonyi reklámmal próbál vásárlásra csábítani.

Magát a címben használt kifejezést nem jogtörténeti vonatkozásban használja a hirdetés, hanem az USA felsőoktatási szubkultúrájának szlengjéből származó fogalomként. Bár eredetileg uniszex körben használták, egyre inkább a hölgyekre alkalmazzák bizonyos körülmények között.

Ha valaki a kora reggeli órákban a környezetéhez nem passzoló öltözetben, netalántán kabát nélkül, cipővel a kézben, kissé leharcolt külsővel botorkált vissza a koleszszobájába, jó eséllyel kirúgott a hámból előző éjjel, valószínűleg egyéjszakás kalandban volt része. Mivel mindez egy pillantással felmérhető, a gyalogutat szégyensétának nevezték el.

Mostanra ez szélesebb értelemben véve a buli utáni másnap közterületen hazafelé tartó, megalázó caplatást takarja, és ha valakinek volt már ilyen élménye, nem biztos, hogy még egyszer meg szeretné tapasztalni. De miért kellene a vigasságról emiatt lemondanunk, és kinek mi köze az életvitelünkhöz?

A Harvey Nichols igényes modelljeit viselve bármikor elegánsak maradunk, a megfelelő ruházatban mindig dívának érezhetjük magunkat, mert megőrzi a magánéletünk titkait. Valamelyiknek mindenképp a fa alatt a helye!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik