Light

Nem éppen multimilliomos dzsesszdobosok

Pedig a kvalitásaik alapján minimum ezt érdemelnék, és a tálentum még szembetűnőbb ilyen pimaszul fiatal korban.

A tizenhét esztendős utcazenész, Baard Kolstad az America’s Got Talent tehetségkutató norvég változatában, a Norske Talenter címet viselő televíziós show-ban tűnt fel, ám sajnos csak a középdöntőkig jutott. Figyeljék a kezét, mert nem csal: főleg a műsorszám végén döbbenetes, amit művel!

Tizenegy éves brazil “kolleginája”, Letícia Santos még nála is ifjabb, de nem csak az életkora teszi őt különlegessé. Az előadott darab nem kisebb falat, mint a legendás Rush zenekar egyik szerzeménye, a Moving Pictures album Tom Sawyer című nyitótétele.

A progresszív rock egyedülálló triójában játszik a világ egyik legjobb dobosa, a szakmai körökben csupán “Professzorként” emlegetett Neil Peart, akinek munkássága könyveket tölt meg. A kislány pedig előtte tiszteleg a tökéletesen kivitelezett gyakorlattal, aminek külön szépsége a véletlen egybeesés, miszerint a lemez megjelenésének egy hónap híján kereken harmincadik évfordulóján osztották meg az interneten.

Végül pedig a válogatott világhálós csapat rangidős korelnökeként íme Dylan Elise, az eddig húsz nyarat megért adu ász egyenesen Új-Zélandról. Ő is a közterek művésze, védjegyévé az őrületes tempóváltások mellett a dobverők trükkös pörgetése, dobása és elkapása, valamint a befogott szemmel történő játék vált.

Társaival ellentétben az ő YouTube-csatornájának – mindhárom bemutatott zenész nevére kattintva a sajátja nyílik meg – tartalma relatíve szegényes, ám a fent beillesztett, elképesztő videó végén annak felületébe belekattintva előre- és hátralapozhatunk a tíz(!) epizódból álló, wellingtoni utcabál részeinek megtekintéséért.

Emellett pedig ide klikkelve egy mindezt összefűzve tartalmazó lejátszási listát élvezhetünk, plusz tavalyi, róla szóló felvételekkel együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik