Light

A lézersugár ura

Úgy csűri-csavarja a színes fénynyalábokat és -pászmákat, mintha egy tudományos-fantasztikus film hőse lenne.

Fényfestésből már minimum jelesre, de inkább kitűnőre vizsgáztunk, annyiszor mutattuk be, miként lehet látványossá tenni egy iroda unalmas vagy akár egy múzeum stílusosabb épületét. (A korábbi videók a témába vágó cikkekben megtalálhatók alant.)

Ez a műfaj sokemberes, komoly szakembergárda tervezi meg az animációt, és a helyszínre kivonuló csapat akár órákig állítja be a házfalon működőképes prezentációt. Színpadon nem igazán férne el effajta produkció, emellett egy ingatlant vagy akár az egyik függőleges, sík felületét cseppet nehézkes lenne zárt térben megjeleníteni fényorgia céljából.

Viszont akad, aki eltérítve hajlítgatja a fénysugarakat szemkápráztató, egyszemélyes műsorában. A kaliforniai Disneylandben például a Laserman művésznévre hallgató úriember azzal keresi a kenyerét, hogy a lézer útjába állva szanaszéjjel szórja azt.

A show-man “gyárilag” nem része a szórakoztatóipari komplexumnak, ő bizony egyike azon keveseknek, akit az anyacég érdeklődését kiváltva hívtak meg. Nem véletlenül, hiszen az általunk is bemutatott anyagban a közönség csodálata egyértelműen érzékelhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik