Light

Az üvegen át távozott

A klausztrofóbia kihozhatja belőlünk az állatot, főként, ha hülyeséggel párosul: így lesz mindebből törés-zúzás egy ATM-nél.

A bankautomaták környékén eleve kissé stresszesebben viselkedik az átlagpolgár, hiszen van mit féltenie, mivel senki sem szeretné igazán, ha a PIN-kódja és a kártyája megszerzésével bárki világ körüli turnéra indulna, mondjuk egy Aston Martinnal.


Így a pénzintézetek intimebb szférát teremtve zárt helyiségek létrehozásával segítik elő, hogy minél több készpénz hagyja el általunk számlánkat költés céljából. Ezekben a néha fülkeszerűvé töpörödő “szobákban” aztán a páciensek kissé megfeledkeznek magukról, lazábbra veszik a figurát, noha egyeseknél erősebb bezártsági érzésbe csaphat át az ott tartózkodás élménye.

Talán így járhatott a fenti kamaradarab hőse, aki miután a kötelező gyakorlatot letudta, önmagáról megfeledkezve pánikszerűen próbálta meg elmenekülni. Az, hogy az ajtó melletti nyitógombot miért nem használta, már örökre rejtély marad.

Mint ahogy az is, miből gondolta, hogy elkövetőként nem tudják azonosítani? Hiszen elméletileg tájékoztatták a pénzfelvét ipari kamera általi rögzítéséről (ezért nincs hangja a videónak), illetve egyértelmű, hogy a bankközi rendszerben megmaradnak a tranzakció adatai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik