Light

Marhákra tüzelő rendőrök

Nem balfék bűnözőkről szól a sztori, ezt bizony szó szerint kell érteni: két tehenet végeztek ki az autópályától nem messze.

A kanadai közvélemény az állatvédő szervezetekkel kart karba öltve, egy emberként hördült fel, miután az alábbi eseményen hallhatóan szintén felháborodó szemtanúk rögzítették a történteket és a felvételt az országos hírcsatornák is felkapták.

Miután Ottawától nem messze, Gatineau-ben a szállítójárművükből elszabadult tinópárt több mint egy órán át nem tudták a megfelelő helyre terelni és újra elfogni őket, illetve a vadvédelmi hatóságtól egyéb elfoglaltságuk miatt hiába vártak segítséget, a zsaruk egyszerűen kézifegyvert rántottak és lelőtték az állatokat.

A lakosság megbotránkozására válaszolva Luc Beaudoin rendőrfőnök-helyettes kiállt a helyi erők intézkedése mellett: a médiához eljuttatott, nyílt levelében hangsúlyozza, nem tartja reálisnak a nem a helyszínen tartózkodók reakcióit.

Kiemeli, az eljárás az emberek testi épségét óvta, hiszen ki tudja, kiket veszélyeztettek volna az egyenként másfél tonnát nyomó, megvadult jószágok, ha például egy általános iskola udvarára, vagy egy forgalmasabb főútra tévednek?

Vigyázat, a képek felkavaróak lehetnek!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik